Boho vest gehaakt...

06-03-2018 11:36

 Het was natuurlijk enorm koud vorige week in de voorjaarsvakantie. Maar ik bleef steeds met mijn ogen steken bij het boho vestje wat ik had bewaard op mijn pinterest (nl.pinterest.com/pin/267330927865371107/)

 

Even snel boven gaan kijken of ik nog katoendraad had liggen, ik vind zomerse vestjes altijd het mooist met katoendraad, maar als je wol mooi vind kan dat natuurlijk ook. En een vestje uit de kast van mijn dochter gepakt voor de maat, zodat ik ongeveer weet hoe groot het moet worden.

 

Het boho vestje word uit één stuk gehaakt, dus dat is wel makkelijk. Ik heb zwarte katoendraad en haaknaald 4 gebruikt en ben begonnen aan de onderkant van het vest, over de hele breedte heb ik steken op gezet.

 

Daarna ben ik met stokjes gaan spelen.. eerst een gewone rij gehaakt, daarna een dubbel stokje en een steek overslaan enz. zo krijgt het vestje een leuk patroon. Hieronder een foto van het eind resultaat nog voor dat het in elkaar gezet is, zo kun je goed zien hoe het rugpand en de zijkanten tot stand komen.

Nu denk je misschien hoe maak je dat nou vast? Het is heel makkelijk, je legt de zijkanten naar binnen en zorgt dat de boven en onderkant lijk lopen, nu kun je de schouderpanden vastmaken en heb je je boho vestje in elkaar. Om hem nog op te leuken heb ik er een rand omheen gehaakt bij de armen en aan de voorkant rondom de nek. Uiteraard horen er franjes aan, anders is het geen boho vestje en het eindreslutaat is erg leuk geworden.

Ik hoop dat mijn omschrijving duidelijk genoeg is, uiteraard kun je altijd contact zoeken via email of via Facebook mocht je nog vragen hebben over dit Boho vestje.

 

Fijne haakmomenten toegewenst, groetjes Diana