KNUFFELS VAN OUDE WOLLEN DEKENS

17-03-2019 18:33

Waar een opruimwoede al niet goed voor is.. Ik ging 2 weken geleden maar eens mijn hobbykamer opruimen, nadat ik alle moed bij elkaar had geraapt en over allerlei spullen heen was gestapt om er binnen te komen (ik hoop dat andere creatievelingen dit herkennen).

 

Het voordeel van opruimen is dat je er weer achterkomt wat je allemaal hebt liggen. Eerst alle nieuwe bollen wol, op kleur bij elkaar in de manden gedaan. De restjes die heb ik apart in bakken gedaan, een bak voor katoen draad en een bak voor wol. Daarna de stoffen aangepakt en ala Marie Kondo (konmari.com) opgevouwen en in schoenendozen gezet zodat ik precies kan zien wat ik nog heb. Dan krijg je alle kleine prullen, knopen, lintjes, naalden, naaimachine garen enz. Dat ik heb ik netjes kunnen opbergen nadat ik eerst de action even heb leeggekocht met kleine bakjes. 

 

Op de overloop vond ik een grote oude dekentas waar een aantal verschillende oude wollen dekens in zaten. Het grappige is dat ik tijdens het opruimen allelei ideeen kreeg om te maken met de materialen die ik tegenkwam. Het liefst stop ik dan gelijk met opruimen, en ga dan mijn ideeen uitwerken. Maar dit keer kon ik mij beheersen en heb ik eerst nog even alles netjes een plek gegeven voordat ik met mijn ideeen aan de haal ging.

Van de wollen dekens heb ik verschillende dieren gemaakt, de hond en het konijn zie je op de foto, daarnaast heb ik nog een poes en andere konijnen gemaakt. die kun je hier vinden www.gewoldiggehaakt.nl/baby-spullen/knuffels/

Naast de tas met oude dekens stond nog een grote mand met oude spijkerbroeken, en ik zocht nog een alternatief voor een plant in mijn toilet zonder raam. De cactus is erg populair en dit patroon kwam ik tegen op pinterest. De potjes had ik nog staan en ook vond ik nog een zak met fijn aquarium grint. Ik heb  de cactus in de pot gelijmt met een lijmpistool en daarna het grint eromheen gedaan. Een bloem erop en ik vind ze super leuk en je kunt ze hier vinden www.gewoldiggehaakt.nl/products/cactus-spijkerstof/

 

Kortom je kunt met oude dingen heel veel leuke nieuwe dingen maken! 

 

Creatieve groetjes Diana